2010. január 26., kedd

Mi is ez az Új Energia?

           

ÚJ ENERGIA

Nagyon sok félreértés van az ÚJ ENERGIA körül mostanában. Sokan használják ezt a kifejezést tévesen a spirituális körökben, ezért úgy gondoltam, megpróbálom összefoglalni azt, amit eddig megismertünk belőle. Ugyan nem lehet az Új Energiát meghatározni, de amit tudunk ez idáig róla, azt összegyűjtöttem itt egy csokorban. Ez természetesen folyamatosan bővül, mivel Most teremtjük, így ez a cikk is folyamatosan íródik majd.

A Régi Energia a polaritáson alapul, ahol a pozitív és negatív energiák egymásnak feszülése adja az energia rezgésszámát, rezgését, vibrációját, amit meg lehet mérni. Ezt váltja fel most az Új Energia, melynek nincs rezgése, mivel egy energia összetevője van a poláris energia pozitív és negatív energiájával szemben. Így rezgése, vibrációja sincsen, mivel nincs mivel egymásnak feszülnie az egy energiának. Az Új Energia egyszerűen csak van és áramlik.

Az Új Energiát nem lehet erőltetni, erővel behozni, választani lehet, engedni és hagyni, beáramolni életünkbe, valóságunkba. Nem lehet irányítani, birtokolni, mert ilyenkor azonnal félreáll.
Az Új Energia az átmenetet jelenti a dualitás fizikájából, a kettőből, a négyes energiájába, a kvad fizikába, ami egy sokkal nagyobb stabilitást nyújt.

Tóbiás Teremtés sorozat 5. leckéjében nagyon szemléletesen bemutatja a régi energiás működésünket és azt, hogy hogyan tud az Új Energia bejönni, hogyan is megy végbe ez az átalakulásunk.

„Amikor a Földre jöttetek, magatokra vettétek a dualitás, avagy más szóval a polaritás jellegzetességeit. Ezzel megszűnt az "egység" érzése, helyette lett inkább a "két-ség"-é. Megjelent a sötét és a világos, a pozitív és a negatív, mindamellett, hogy ezeket éppen ti akartátok kifejezni. S azt, mint már említettük volt, ezen energiák egyensúlyi aránya az 1/3 a 2/3-hoz közelített.

Lényetek legmélyebb szintjein vannak azon energiakomponensek, melyek meghatározzák azt, hogy kik is vagytok, és válaszolnak azon vágyaitokra, melyek meghatározzák, hogy mit is akartok megtapasztalni. Képzeljétek el azt, hogy ott bent van egy nagy fehér márványtömb és van egy nagy fekete márványtömb. Ezekből áll a magszerkezetetek. S most pedig képzeld el azt is, hogy van ott még egy - teljesen áttetsző - márványtömb is. Attól függően, hogy milyen tapasztalásokat választotok, az áttetsző márvány úgy veszi át a két másik márvány jellegzetes tulajdonságait, avagy tükrözi vissza. Az áttetsző márvány átalakul, és az életetek egy adott időszakára átveszi a két másik tömb közül valamelyik tömbre jellemző tulajdonságokat. Mondjuk, átveszi a fehér tulajdonságait. Akkor az energiaegyensúlyt a két rész fehér, egy rész fekete jellemzi egy darabig. Ezzel a beállítással dolgozhattok egy sor tapasztalással, ahol is ennek a beállításnak a "súrlódására" van szükség ahhoz, hogy a megfelelő eredmény elérhetővé válhasson.

Nos, amint sikerül végighaladni ezeken a lét ciklusokon, akkor egy olyan rövidebb időszak következik, amikor az átalakult áttetsző márvány - amelyik fehér jelleget öltött - ismét áttetszővé válik egy rövid időre. Hohó, ilyenkor érzitek magatokat pompásan kiegyensúlyozottnak egy rövid ideig! Ez idő alatt az áttetsző márvány elmozdul a másik oldal felé, hogy felvegye annak a sötét jellegű attribútumait. Ilyenkor teljesen feketének, sötétnek látszik, felveszi a sötét márvány energia mintáit. Ilyenkor új tapasztalatokat szereztek ezzel az új, kétharmad sötét, egy harmad világos energia beállítással.

Generálisan elmondhatjuk, a fekete márvány mindig fekete, a fehér pedig mindig fehér marad ebben a folyamatban. Az áttetsző cserélgeti csak a jellemzőit, ide-oda mozogva a kettő között. Habár, vannak olyan időperiódusok, amikor a fehér és a fekete márvány felcseréli a polaritását, mivel valójában ők csak a tükörképei egymásnak. A fehér feketévé és fekete fehérré válhat. S ezek azok az idők, amelyek igazán összebírják zavarni az áttetsző márványt!

Mindaz, ami most zajlik bennetek, ezekben az időkben - a világos sötétre cserélődik, a sötét világosra és eközben az áttetsző nem tud dönteni, hogy melyikhez társuljon - valami teljesen új is történik. Drága barátaim, láthatjuk azt is, amikor egy negyedik márvány is színre lép. Ez a negyedik is teljesen áttetsző, tiszta. Valami végtelenül, ragyogóan tiszta, különbözően a másik áttetsző márványtól. Ez a katalizátor, a bennetek rejlő Krisztus energia márványtömbje. Ezt a márványtömböt teljesen átvilágítja a krisztusi energia, hogy így léphessen be az életetekbe. Mint teljesen tiszta szín jelenik meg, kristálytisztaságúan, nem úgy, mint a másik, amely lényetek része.

S ahogyan ez a negyedik márvány az életetekbe lép, a másik három márvány - a fehér, a fekete és az áttetsző - megkísérli kipenderíteni az új jövevényt maguk közül! Számukra ez olyasmit jelent, mintha az új energia idegen lenne, amint az energetikai mintázatukba, a szerkezetükbe lép. Nem értik honnan jön ez az új energia és ez nagyon nagy zavart okoz a számukra! És még csodálkoztok azon, hogy miért sajog annyit a hátatok és a vállatok mostanság annyit! (kuncog) Csodálkoztok, hogy mi ez a sok érzelmi zűrzavar bennetek, mikor már azt gondolhattátok volna, hogy az életek megfelelően ki van egyensúlyozva már. Most veszitek fel a negyedik márvány attribútumait. Pillanatnyilag a másik három márvány meglehetősen össze van zavarodva emiatt, hiszen még soha sem voltak egyszerre négyen, mióta csak elhagyták a királyságot. Sosem volt még egy negyedik mintázat is velük egyszerre jelen. Beszélgettünk már veletek a négyes szám jelentőségéről. Hát ennek ez az oka. Ez a "négy" esszenciájának a lényege, amiről beszéltünk volt.

A negyedik márvány épp most épül be az energetikai szintetekbe. Kommunikál a többi márvánnyal. Biztosítja őket arról, hogy ő is része a lényüknek és a megjelenésüknek. S amint a három másik tömb megtanulja elfogadni a negyediket, megismervén annak az alapvetően más energiáit, abba fogják hagyni a támadásokat. Felhagynak azon kísérleteikkel, amellyel megpróbálták kivetni maguk közül a negyediket. Nagyon belefáradnak a harcba. A negyedik ugyanis nagyon erős, sokkal erősebb, mint a másik három együttvéve. Kezdenek odafigyelni arra, hogy mit beszél a negyedik márvány. Kezdik érezni a negyediket.
Aztán valami történni fog, kedves barátaim. Ezen a ponton a fehér márvány el fogja veszteni a fehér jellegzetességeit. A fekete pedig el fogja hagyni a fekete tulajdonságait. Az áttetsző saját magától fog megtisztulni. S mind a négy márvány egy teljesen új színben fog ragyogni, egy multi- dimenzionális színben. Fényleni, ragyogni kezdenek, majd dalra fakadnak, táncra perdülnek egymással. Elkezdenek együtt pörögni. Elkezdenek együtt ünnepelni. Nincs egységes színük, hanem minden színt egy egységes, tiszta ragyogásban szórnak szerte. Fényleni és ragyogni fognak. Uniszólóban fognak együtt énekelni.

Ez lesz majd az a pont, amikor meghaladjátok a dualitást, vagy azt, amit annak ismertek.”

Ez az Új Energia lehetővé teszi az isteni természetünk integrálását az emberi természetünkkel itt a Földön.

Az Új Energia, ha választod, lehetővé teszi, hogy minden régi korlátot, blokkot, karmát, sebet és sérülést elengedj, és a döntéseddel megteremts Önmagadnak egy Új Életet ugyanebben a földi létezésedben, -- Összhangban az Isteni minőségeddel-- annak Szenvedélyében.

Szintén Tóbiástól egy másik Shoudban:  Új Energia



 Shaumbra, tehát miközben itt a Shaumbra Szerviz Központban továbbra is hagyjuk, hogy minden felzárkózzon táguló tudatotokhoz, beszéljünk egy kicsit az Új Energiáról – arról, hogy az Új Energia hogyan működik. Az Új Energia, ahogy ezt már máskor is említettük, nem vibrációs, mint a Régi Energia, hanem terjedési, táguló. Egyszerre, egy időben terjed ki az összes irányba és az összes dimenzióba. Szinte teljességgel lehetetlen az Új Energiát a Régivel összehasonlítani. Teljes mértékben különbözőek, szinte minden tekintetben.
 Az Új Energiát be lehet integrálni a Régi Energiás valóságba. Nem kell különállónak vagy függetlennek lenniük. De a Régi Energia gyanakvó az Új Energiával szemben. A Régi Energia megpróbálja azt kívül rekeszteni, vagy legjobb esetben is megpróbálj azt tesztelni, hogy meg tudja határozni, hogy miből is áll az valójában. A még bennetek is meglévő Régi Energiás tudatosság nem érti ezt, ami idegen behatolásnak tűnik számára. Szinte olyan ez, mintha egy mini űrhajó jönne a Földre, hogy kipróbálja, megpróbálja érezni és érzékelni azt, és, ahogy ezzel ti is tisztában vagytok, amikor egy űrhajó érkezik a Földre, az hatalmas pánikot kelt. Az Új Energiával is ez a helyzet. Bejön a valóságotokba. Nem kis repülő csészealjakon, hanem egyfajta energia buborékokban. Ezek a buborékok jelen pillanatban mindenhol körülvesznek titeket. A szó szoros értelmében látjuk őket. Sokszor a tudatában sem vagytok annak, hogy ezek a buborékok ott vannak, de érzitek őket. Éreztek valami mást, valami furcsát és szokatlant. Nem tudjátok, hogy mi az. Ez az új tudatosság. Ez az Új Energia.
 Az Új Energia működik… meg kell, hogy értsétek, hogy az emberi szavak nagyon korlátoznak minket. Ez lényegében nem „működik”, hanem egyszerűen csak van. De az Új Energia most munkába áll az életetekben. Most az Új és a Régi Energia közötti különbségekről fogunk beszélni.

Vegyünk egy mély lélegzetet, miközben itt ülünk a Shaumbra Szerviz Központban, és ha azt választjátok, akkor engedjétek meg magatoknak, hogy érezzétek, megtapasztaljátok és hasznosítsátok most az Új Energiát! Az elme nem igazán tudja, hogy mit tegyen, hiszen ez annyira más.     

A Régi Energiában az ember válaszokat akar. Az emberi tudat válaszokat akar. Az Új Energia nem a válaszokról szól. Nincsenek válaszok, mivel az Új Energia a potenciálokról szól. És a potenciálnak nem kell egyetlen válaszként vagy egyetlen igazságként meghatároznia önmagát, hiszen rengeteg réteg és potenciál létezik. Tehát miközben a régi ember választ keres egy problémára, néha nagyon kétségbeesetten vagy nagy frusztrációban, az Új Energia eljön hozzád, sokszor láthatatlanul és ismeretlenül, potenciálok formájában. Lassan elkezdhetitek a „válasz” szót kitörölni a szótáratokból – persze, amennyiben ezt választjátok – és megengedhetitek a potenciálok tudatosságának a megérkezését.

Az emberi tudatosság meghatározásokat akar. Különösen az elme akarja meghatározni a dolgokat. Meg akarja azt érteni, és ki akarja elemezni. Az Új Energiában nem létezik a meghatározás. Ez szabad. Nyitott. Meghatározás nélküli. A Régi Energiában a meghatározás a saját természetéből adódóan a korlátozás egy módja, miközben az Új Energia nem meghatározható. Ez a szabadság.

A jelenlegi emberi psziché nem igazán jól tudja kezelni a meghatározhatatlan dolgokat. Tehát a mai élményfürdőben az az egyik kihívásotok, hogy tudtok olyan szabadok lenni, hogy ne akarjatok semmit meghatározni? Képesek vagytok olyan szabadok lenni, hogy ne kelljen takaros kis részekre bontanotok az olyan dolgokat, mint amilyenek az érzések, a gondolatok és az energia? Képesek vagytok ennyire szabadok lenni? Képesek vagytok erre saját magatokkal, saját magatokban is, hogy nincs szükségetek meghatározásra?

A Régi Energiás tudatban az emberek azt akarják, hogy kettő meg kettő, 2+2 = 4 – néggyel legyen egyenlő, és azt akarják, hogy ez minden alkalommal így legyen. Mikor megnyomod a számológép gombjait, vagy amikor összeadod ezt a fejedben, mindig azt akarod, hogy az eredmény négy legyen! 2 + 2 = 4. Az Új Energiában, amiben jelenleg tartózkodtok, kettő meg kettő nem néggyel egyenlő, vagy legalábbis nem csak néggyel egyenlő. Amikor összerakod ezeket az energia elemeket, összeadhatsz mindenféle különböző számokat, sőt, még a „fordított” és a „mellék” számokat is, amiket a matematika még nem fedezett fel. Vagy a „számok közötti számokat”, amelyek jelenleg ismeretlenek a tudatosság előtt.

Az elme mindig azt akarja, hogy az egyenlő és állandó legyen minden egyes alkalommal, de az Új Energiában ez nem így van. Lényegében az Új Energiában bármelyik két szám vagy rész összege mindig egy lesz. Összeadhatsz több tíz, száz vagy akár ezer elemet, számot, vagy amit csak akarsz – energia bitet – és ahelyett, hogy egy új összeget kapnál, az Új Energiában az összeadás eredménye mindig - 1 – lesz.

Ez most egy egészen hosszadalmas beszélgetéshez vezethetne az Új Energiás fizika kapcsán, de mi megóvjuk ettől az elméteket és a testeteket. De értsétek meg, hogy az Új Energiában ez nem az eddigiek szerint működik. Vannak néhányan, akik ragaszkodni akarnak ehhez, és akik tudni akarják, akiknek tudniuk kell, hogy 2+2=4 ahhoz, hogy földeltek maradjanak, és egyensúlyban legyenek – de engedjétek ezt el. Most sok dolog van.
 Az emberek tudni akarják, hogy van jó és van rossz. Egyfajta értékítéletet akarnak helyezni az életben szinte mindenre. Az új tudatosságban, az Új Energiában nincs jó és nincs rossz. Ezt nem lehet többé ezekkel a fogalmakkal meghatározni. Talán a legjobban úgy fogalmazhatnánk ezt meg, hogy „ez csak van”, értékítélet nélkül. Talán az csak egy tapasztalás, energia, tudat. Az emberi elme kétségbeesetten és elszántan meg akar maradni a jó és a rossz erkölcsi paramétereinél annak érdekében, hogy rajta maradjon a vágányon. De az Új Energiában nincs szükség semmilyen vágányra. Semmi szükség arra, hogy ezeket a korlátokat magatokra vegyétek. Ezek valójában ítélkezések. Ez valójában egyfajta börtön.
Vegyünk itt most egy mély levegőt!

Az Új Energia működése

Beszéljünk még egy kicsit az emberi energia kontra Új Energiáról. Az emberi tudat érvényre akarta juttatni az emberi én személyiségét. Az emberi tudat saját magát akarta megerősíteni, érvényesíteni. Az Új Energiában semmi szükség sincs az emberi én megerősítésére, érvényre juttatására. Erre semmi szükség. Ez mindössze arról szól, hogy éned összessége vagy ebben a Most pillanatában, önmagadon belül. Az emberi énnek nincs szüksége önmaga érvényesítésére vagy megerősítésére. Nem szükséges tudnia saját létezéséről, hiszen az Új Energiában mindössze van. Olyan sok energia ment el az érvényesítésre, a megerősítésre, a személyiségre, és most felfedezitek, hogy mindez egyfajta illúzió volt csupán.

A Régi Energia tudatban volt egy hajlandóság a dolgok rendkívüli mértékű megnehezítésére és megbonyolítására. Ez egy célt szolgált, mert ez tette lehetővé tudatod számára, hogy rájöjjön, milyen mélyre is képes lejutni, mennyire össze tud zavarodni, mennyire elveszett tud lenni. Az Új Energiában minden briliáns egyszerűséggel bír. Az Új Energiának többé nem a mélységeket kell felfedeznie, hiszen tudja, hogy minden végtelen mélységgel bír, és ugyanakkor pedig végtelenül egyszerűséggel is. Ez ellentmondásosnak tűnhet, pedig az Új Energiában a Régi Energia számára a legtöbb dolog valóban ellentmondásos.

Új Energia. Érezzétek! Csak érezzétek! Hagyjátok abba a meghatározására való igyekezeteteket, az nem valami jól működik. Csak érezzétek! Ez a korlátlan lehetőségek forrása! Ez a korlátlan és szabad energia forrása! A régi emberi tudat mindent struktúrába akart rendezni. A struktúrába rendezés jó móka – mikor összerakod a dolgokat, felépíted őket. A régi tudatosság mindent struktúrába akart rendezni, minden mellé értéket rendelt, aminek a következtében könnyebb volt megérteni, hogyan állnak össze a dolgok. De egyszer csak elérkezett egy pont, ahonnan tovább már nem tudott rájönni, hogy hogyan működik az összes darabka. Ugyanakkor az emberek továbbra is struktúrába rendezik a dolgokat, mindent elemzés alá vetnek.

Az Új Energia nem rendelkezik struktúrával. Energia, mégsem rendelkezik struktúrával. Ezért aztán tudósaitoknak igen nehéz dolguk lesz a beazonosításával. De itt megint visszajutunk a minden dolog beazonosítására való törekvéshez, hiszen ha nem tudjátok azt meghatározni, akkor az nyilvánvalóan nem is valódi! Nos, legalábbis a Régi Energiás gondolkodás szerint.

Az Új Energia struktúra nélküli, ugyanakkor képes jelenlegi formák, jelenlegi tudatosság felvételére és annak fokozására. De amint az Új Energia beáramlik a jelenlegi elképzelésekbe, sőt a fizikai valóságba és a fizikai struktúrákba, olyan látszatot kelt majd, mintha az Új Energia lényegében lerombolná a régi elképzelést vagy a régi struktúrát. Olybá tűnik, hogy megsemmisíti azt. De ha újra láttok vagy újra éreztek, akkor megértitek majd, hogy egyáltalán nem erről volt szó. Az egy illúzió volt.

Újradefiniálta a Régi Energia tudatát. Lehetővé tette annak kiterjedését, lehetővé tette, hogy az elengedje a régi struktúráit és korlátozásait, hogy szabadon, parttalanul kifejeződhessen. Tehát amikor azt látjátok az életetekben, hogy a dolgok a saját szemetek láttára hullanak darabjaikra, akkor egyáltalán nem arról van ám szó. Mindössze újradefiniálja magát egy meghatározhatatlan és szabad módon. Ismételten, ez ellentmondásosnak fog tűnni, pedig egyáltalán nem az.

Ez azt a kihívást állítja majd elétek, hogy kilépjetek régi gondolkodásotokból, hogy kilépjetek a régi mintáitokból, a régi kényelmet adó mintáitokból. Ez egy másik dolog – az emberi tudat, a Régi Energia kényelemben akart lenni… komfortban. Az Új Energiának nincs szüksége komfortra. Ez a kiterjedésről, a fejlődésről és a játékról szól, hiszen nem létezik jó vagy rossz, helyes vagy téves, fájdalom vagy kényelem. Ez mindössze tudatosság.

Vegyetek egy mély lélegzetet Shaumbra!

(szünet)

Tényleg elkezdtek érezni. Tényleg elkezdtek érzékelni. Ebben az elmúlt hónapban elkezdtétek beintegrálni az életetekbe az Új Energiát, és ez időnként kaotikusnak tűnik, mivel nem követi az általatok eddig ismert mintákat. Soha nem mondtuk azt nektek, hogy felerősített, erősebb Régi Energiához fogtok jutni. Mondtuk, hogy ez Új lesz, amire ti egyetértően rábólintottatok. (némi nevetés, Tóbiás kuncog) Ebben az előttünk álló hónapban ennek csodálatos példáit fogjátok mindannyian megtapasztalni! Ez egyébként a naptárotok szerint is egy fura hónap. Tehát…

Az alkalmazás

Vegyetek egy szituációt, érezzetek egy szituációt az életetekben, ami problémát jelent számotokra, és ami egy másik emberrel kapcsolatos, és mi jól tudjuk, hogy mindannyiótoknak van ilyen szituációja. (Tóbiás mosolyog) Érezzétek azt a személyt! Ne csak elképzeljétek, hanem érezzétek őt! Volt némi nehézséged vagy kihívásod ezzel a személlyel, legyen az egy házastárs, vagy különösen egy ex-házastárs, vagy valaki a munkahelyen, vagy egy testvér, vagy bárki más, akivel nehézségeid adódtak. Mint amikor két birka fejjel megy egymásnak, ti is így próbáltátok ezt megoldani. Egy Régi Energiás módon próbáltátok meg kidolgozni a közöttetek feszülő dolgot. Elég nyilvánvaló, hogy ha két dolgot egymásnak ütköztettek, akkor mi fog történni! Mit fognak tenni? Még nagyobbá, még makacsabbá és még érzékenyebbé válnak.

Vegyetek tehát egy másik személlyel kapcsolatos szituációt – legyetek szívesek csak egyet választani, hiszen nem akarjátok leterhelni magatokat! Vegyetek tehát egy másik emberrel kapcsolatos szituációt! Értsétek meg kérlek, hogy ez a dolog kissé történelmi jelentőségű számunkra! Mindig is arra kértünk benneteket a házi feladatok kijelölése során, hogy csak magatokért tegyetek dolgokat. Ne hozzatok be más energiákat, de most már készen állunk, most már készen álltok. Érezzétek ennek a szituációnak az energiáját! Lehet, hogy ez nem egy kellemes érzést kelt, de továbbra is érezzétek az ezzel járó érzést! Érezzétek, hogy mit tesz az elmétekkel, az érzelmeitekkel és a testetekkel.

Most pedig engedjétek be az Új Energiát ebbe a szituációba! Most egy páran nyeltek egy nagyot, mert: -„De mi lesz, ha beengedem az Új Energiát ebbe a régi nehéz szituációba, mi fog akkor történni? Tisztességtelen előnyhöz jutok általa? Ez vajon meg fogja oldani a problémát?” Talán túlságosan is jól szórakoztatok vele már igen hosszú ideje. A másik fog vajon nyerni? Ők fognak ebből hasznot kovácsolni, és nem ti?
 Nos, engedjétek meg, hogy ezt most megtapasztaljátok! Ebben az előttünk álló hónapban hozzátok be az Új Energiát! Hozzátok be magatokba, a szituációba ezt az Új Energiát! Ne próbáljátok meg kiagyalni! Ne próbáljátok meg manipulálni az energiát! Ezt aláhúzzuk! Ne próbáljátok meg manipulálni az energiát! Csak lélegezzétek be!
 És most csak figyeljétek a kerítés mögül, hogy mi történik! Figyeljétek meg, hogy mi történik, amikor ma később hazaértek! Figyeljétek meg, hogy mi történik az elkövetkezendő pár nap során, különösen ezzel a személlyel kapcsolatban. Álljatok a kerítés mögé, és értsétek meg, hogy az Új Energia most bejön, mivel ti behívtátok! Ti engedtétek be! Nézzétek és figyeljétek, hogyan működik!

Engedjétek el az eredményre vonatkozó elvárásaitokat! Ne engedjétek meg magatoknak, hogy a káosz, a dráma vagy a félelem magával ragadjon titeket! Csak legyetek megfigyelők! Briliáns és diadalmas felfedezésekre tesztek szert az Új Energia működésével kapcsolatban – a ti új energiás tudatotok kapcsán! Ismételten, ne legyenek elvárásaitok a végkifejlet kapcsán! Csak figyeljetek!

Befogadás, elfogadás

A régi emberi tudat… a régi emberi tudatban létezik egy olyan dinamika, mi szerint az emberek azt hiszik, hogy ki kell érdemelniük a dolgokat, meg kell értük dolgozniuk. Küzdeniük kell értük, keresztül kell menniük egyfajta fájdalmon ehhez, legyen ez akár mentális, akár fizikai. De mindenképen ki kell fejteniük egy bizonyos mennyiségű energiát ahhoz, hogy fejlődjenek vagy növekedjenek vagy, hogy boldoguljanak, és ezzel egyfajta küzdelemnek kell társulnia. Ha nincs kihívás, akkor az energia vagy az eredmény nem is érte meg. Ebben a régi tudatban az emberek óriási nehézségek elé állították magukat valami olyanért, ami valójában elképesztően egyszerű.
 Az új tudatosságban, az Új Energiában ez a befogadásról/elfogadásról szól. Befogadás. Nincs ok és okozat, nincs a befektetett energiához társított energia befogadás. A befogadás az Új Energiában tényleg egy egyirányú utca. Ez nem a viszonzáson alapul. Más szavakkal, az Új Energia, az új tudat el fog jönni hozzád, anélkül, hogy ezért bármit is tennél, anélkül, hogy bármit is feláldoznál, anélkül, hogy órákon keresztül imádkoznál, meditálnál, vagy valami hasonlót tennél.

Nos, ez egy rendkívül egyszerű, ugyanakkor pedig egy elképesztően szokatlan dinamika. Titeket arra tanítottak, és a Földön jelenlévő fizika és hiedelmek mind így lettek kialakítva, hogy mindig van energia csere, energia forgalom. Ahhoz, hogy kapjál valamit, cserébe adnod is kell valamit. Ha pedig először kapsz, akkor később azért valamit adnod kell. Ez a dinamika nem alkalmazható az Új Energiában. A Befogadás, a kapás nyitott, feltételnélküli, elérhető és semmit nem kérnek érte tőled viszonzásul.

A befogadásra elképesztően sok forrásból szert tehetsz. Elsősorban önmagadtól, egész Énedtől, nem csak az emberitől, hanem az összes énedtől. Éned összessége azt választja, hogy téged szolgáljon, amennyiben ezt lehetővé teszed. A befogadás létrejöhet a házi kedvencedtől, időnként más emberektől, az angyali kapcsolattartóktól vagy összekötőktől, akik mind a közeledben vannak. A befogadás nagyon sok helyről és dimenzióból érkezhet. Ez mindössze az energiáról szól – nyers energiáról – ami eljön hozzád, hogy támogassa a tudatodat. Emlékezz, hogy a tudat nem energia. Az energia azért van itt, hogy segítse a tudat legnagyszerűbb vágyainak a testet öltését.

A régi emberi tudatosságban lekorlátoztátok az energia áramlását egy olyan hitrendszer következtében, ami hosszú idővel ezelőtt lett beállítva, miszerint ahhoz, hogy valamit kaphass, előbb ki kell azt érdemelned, szenvedned kell, meg kell érte dolgoznod. De az Új Energiában a befogadás olyan egyszerű, mint egy lélegzetvétel, mint, hogy megengeded és semmit sem kell viszonoznod. Ez valamiképpen egy szokatlan, furcsa paradigmának tűnik. A régi emberi én azt mondja: „De cserébe adnom kell valamit, viszonoznom kell!” Nem. Ha hiszitek, ha nem, nem kell. Még a bölcsességedet sem kell megosztanod, sőt a bőségedet sem. Megteheted persze, ha ezt választod, de ez nem kívánalom az Új Energiában.

Rengeteg interdimenzionális, magas tudatú energia szeretne jelen lenni az életedben, szeretne támogatni téged, szeretne bátorítani téged, szeretne most itt lenni veled – ami tőled ered, a külvilágból, a szellemtől, a természeti Déváktól, a vízből, Quan Yintől, mindenhonnan származhat. És a mai napon azt kérdezem tőletek drága Shaumbra, hogy miközben itt ülünk a Shaumbra Szerviz Központban, valóban lehetővé teszitek magatoknak az elfogadást? A tiszta energia, érdek nélküli energia befogadását, ami egy tiszta, semleges állapotban várakozik arra, hogy bejöhessen a valóságodba. El tudod ezt fogadni?

Meg fogom most kérni Quan Yin energiáját, aki most Aandrah-ban testesül meg, hogy jöjjön ide egy pillanatra, és dolgozzon közületek azokkal, akik azt választjátok, hogy ezt most belélegzitek ebbe a mostba, a valóságotokba, az életetekbe, magatokba. A feltétel nélküli elfogadás, a szűrő nélküli befogadás, az élet ajándékainak a befogadása. Aandrah…

AANDRAH: Akkor most azt kérdezem tőled, hogy elfogadsz-e egy Valentin napi ajándékot, ennek a lélegzetnek a kitűnő ajándékát? Ez a lélegzet… hiszen ennek a lélegzetnek az energiájában jelen lévő szeretet olyan mély, amit már sokan elfelejtettetek, pedig az itt van. Lélegezzétek ezt be mélyen önmagatok magjába!
 Tóbiás azt mondta, hogy ez egy buborékban utazik. Mit szólnátok ahhoz, ha ez egy pezsgő buborék lenne, egy olyan buborék, ami táncolni, játszani és szikrázni, gyöngyözni szeretne veletek? Elfogadjátok ezt? Belélegzitek magatokba?
 Lélegezzetek! Ahhoz a csodálatos zenéhez hasonlóan, amit a barátaitok hoztak el nektek, ez is eljön, hogy megérintsen titeket.
 Lélegezzetek! Lélegezzétek be a zenéjüket, lélegezzétek be Tóbiás szavait, lélegezzétek be ezt a vibrációt, amit én lélegezek most veletek együtt! Lélegezzetek olyan mélyen, olyan mélyen, hogy a lélegzet táncra keljen és gyöngyözzön, tündököljön és beáramoljon önmagad mélyére, és játszani akarjon. Azt mondom én, gyere játszani! Gyere és merj élni velem ezen az újfajta módon! Lélegezz most! Lélegezz és fogadj be! Merjél nagyot elfogadni! Hajlandó vagy rá? Erre kérlek téged!
 Lélegezz most velem! Engedd meg, hogy nagyon mélyen szeresselek, hogy lélegzetem átjárja minden egyes porcikádat! Lélegezz most velem!

Lélegezz és fogadj el! Lélegezz és fogadj el! Igen… igen.

 Az Új Energia felfedezése -- Adamus Mesterek sorozat 1. shoud – ban így beszél róla:

  Az Új Energia itt van. Ez egy olyan energia, ami az Otthonon kívül került megteremtésre, és ezt ti alkottátok meg. Ennek fizikája és jellemzői nagymértékben különböznek a régi vibrációs energiától, amivel ez idáig dolgoztatok. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy teljesen meg fogjuk semmisíteni a vibrációs energiát az életetekben – egyáltalán nem erről van szó. Hanem arról, hogy elkezdjük beintegrálni ezt a dolgot, amit Új Energiának nevezünk.
 
Egészen őszintén szólva, sem én, Adamus, sem Tóbiás, sem pedig a többi Felemelkedett Mester sem érti igazán, hogy ez hogyan is működik. Vannak elméleteink. Vannak ideáink, különösen azoknak közülünk, akiknek voltak az utóbbi időkben életeink itt a Földön. Rendelkezünk némi általános ideával annak kapcsán, hogy ez hogyan fog működni az életetekben. Együtt fogunk dolgozni veletek annak érdekében, hogy megértsétek, hogyan lehet behozni az Új Energiát.
 
Esetenként ez talán kihívásokat állít majd eléd, összezavar majd, mert egy dolgot tudunk az Új Energiáról – az nem rendezi mintákba magát, mint a régi energia. A Régi Energia a kitaposott kerékvágásban halad. Hajlamos ismételni magát újra meg újra, egészen addig, amíg egy hatalmas adag külső erő vagy stimulus ki nem billenti azt abból a régi mintájából. És ez az, amin sokan keresztülmentetek életetek elmúlt pár évében, amikor is megpróbáltatok kiszállni ezekből a Régi Energiás mintákból. Ehhez némi infúzióra volt szükségetek, amit ti magatok teremtettetek, tehát egy energia infúzió kellett ehhez, ami létrehozott egy történést az életetekben, néha igen traumatikusat – általában ez traumatikus – hogy az kiszedjen titeket abból a Régi Energiás mintából.
 
Az Új Energia teljesen másképpen működik, és mi sem tudjuk biztosan, hogyan is. Alapvetően beleegyeztetek abba, hogy a részét képezitek ennek a felfedezésnek. Hozzájárultatok ahhoz, hogy az úttörőség következő szintjeivé váltok a Földön, hogy megértsétek, hogyan lehet azt behozni, és hogy az hogyan működik. Beleegyeztetek abba, hogy beengeditek ezt az Új Energiát, amit ti teremtettetek, jut eszembe. Ez a tiétek. Ez nem Isten ajándéka, mint a régi vibrációs energia. Azt a Szellem ajándékozta nektek. Ez pedig a ti ajándékotok magatoknak. Ez nem egyforma mintákba rendezi magát. Minden egyes alkalmazása során másképpen reagál.
 
 Ütőképes. Tudjuk, hogy előfordult, hogy nagyon befrusztráltátok magatokat a Régi Energiával, ami időnként gyengének tűnt, és ezért megpróbáltatok minél több Régi Energiát felhalmozni. El kellett tárolnotok a Régi Energiát a pénz, az erő vagy hatalom és az ehhez hasonló dolgok képében. Egy raktárat kellett építenetek a Régi Energiában, mert az időnként nagyon lassan működött. Fárasztó, munkás volt. Türelmetlenségetek vagy aggodalmatok egy része nemrégiben abból adódott, hogy: „Lennie kell egy jobb útnak. Lennie kell valaminek, amivel másképpen lehet mindezt megtenni!” – és van is, és pontosan ezért vagytok itt. Ezért vagyok én is itt.
 
Fel fogjuk fedezni, hogyan lehet ezt behozni, mert ez jelenleg egy olyan területen létezik bennetek és körülöttetek, ami közel van az emberi energia mezőtökhöz ugyan, de még nem hatotta azt át teljesen. Ennek részben az az oka, hogy nem volt megfelelő az időzítés. Annyira el voltatok foglalva a saját rengeteg problémátokkal és a folyamataitokkal, hogy ez nem lett volna megfelelő a bejövetelére. Kivágott volna jó pár biztosítékot! Egy kicsit pancsoltatok benne! Ó, közösen pancsolgattunk ebben a többi dimenzióban való éjszakai kirándulásaink alkalmával! Mindössze az ujjatok hegyét mártottátok bele, éppen csak, hogy belekóstoltatok, de most be fogjuk ezt hozni az életünkbe! 
             
Az egyik legfontosabb dolog, amit ez a Shaumbra csoport meg fog tenni az, hogy megengeditek, hogy az bejöjjön a ti személyes életetekbe. És máris megemlíteném, hogy nincs mitől félnetek! Nincs mitől félni az Új Energiában! Néha a régi vibrációs energiában van, mert az a sötétség, a félelem, a történetetek és a kihívásaitok elemeit tartalmazza! Ezért néha, mikor azt látjátok, hogy egy Régi Energiás hullám közelít az életetekben, akkor kissé aggódni kezdtek emiatt, mert az bizony egy nagy adag régi cuccot tartalmaz – emlékeket, energia mintákat. Ezért hát nyilvánvalóan egy kissé aggódni kezdtek annak bejövetele kapcsán.
 
Az Új Energia annak makulátlan tiszta állapotában van jelenleg. Egy rendkívül egyszerű létállapotban. Készen áll arra, hogy bejöjjön. Ahol ez az egész trükkös lesz nektek, sőt még nekünk is, az az, hogy ennek válaszai és mintái teljesen másképpen működnek, és ütőképessége meglehetősen ismeretlen.
               
Új Energia és az elme
 
Egy dolgot elmondhatok nektek a saját tapasztalatomból, és abból, hogy néhányatokkal szintén elég intenzíven dolgozom – ez nagyon, rendkívül ütőképes, hathatós. És elképesztően, makulátlanul tiszta. És képes arra, hogy kiüsse az elméteket. Nem működik túl jól együtt az elmével. Erre már rájöttünk, ez biztos. És ha ezt megnézitek, ez teljességgel logikus is, vagy, ahogy ezt én mondanám, természetes, hogy nem működik túl jól együtt az elmével. Az elmétek egy régi energiás eszköz. Az elmétek magára vette a vibrációs energiát, és gondosan együtt dolgozott annak mintáival. És az elmétek ennek megfelelően bemintázódott.
 
Az Új Energia egyáltalán nem működik jól együtt az elmével. Az egyik kihívásotok abban fog állni, hogy megbízz magadban annyira, hogy túllépj az elméden. Ez az, amikor belemegyünk azokba az isteni alapelvekbe, amikről több ezer éven keresztül beszéltünk a Misztérium Iskolákban, és a közösen végzett munkáink során. Túl fogunk lépni az emberi elmén, be fogunk lépni az isteni elmébe. Ez teljesen másképpen működik. Nem ítélkezik, nem használ analízist, és az egyértelmű logikát is nélkülözi.
 
Az isteni elme egy együttérző, megbecsülő, egyszerű rendszer, miközben az emberi elme hajlamos nagyon bonyolult lenni. Büszkeséggel tölti el a saját bonyolultsága. Az okos emberek nagyon bonyolultak szoktak lenni, de előbb vagy utóbb nagyon buta, tompa, hatástalan emberek válnak belőlük.
 
Tehát itt az lesz a kihívásotok, amibe ti magatok egyeztetek bele, hogy elkezdjetek az isteni intelligenciával, az isteni elmével dolgozni – vagy nevezzétek ezt bárminek is tetszésetek szerint. De ez a tiétek. Ez túlszárnyalja az emberi intelligenciát. Ez nem egy adatbázis, nem a múlt alapján becsüli fel magát, miközben a jövőbe tekint. Az isteni soha nem tesz ilyet. Az isteni megértéssel bír egy rémesen egyszerű alapelv felől: Minden jól van a teremtés egészében.
 
Tehát az isteni elme egy bizalmi elme. Megérti – hogy Tóbiás szavait idézzem, hogy – „Ez nem számít”. A felfedezést keresi, és nem a védekezést vagy védelmet, és ez kihívás lesz néhányatok számára. Miközben az emberi állapotod és az elme a védelmet, a biztonságot és a biztosítékot keresi, az isteni az Új Energiával kombinálva nem igazán törődik ezzel. Ezért lesznek olyan időszakok, amikor az emberi én prüszkölni és hangosan ordítani, visítani fog: „Védj meg engem!”
 
Azonnal értsétek meg, hogy az isteni ezzel nem törődik. Nincs szüksége arra, hogy bármit is megvédjen. Ez egy mesterséges hiedelem. Megvédeni téged, ugyan mitől? Attól a szeretettől, ami már benned van? A felemelkedett státusztól, amiben már tényleg benne vagy, mindössze csak megtapasztalod az odajutásodat? Attól a ténytől, hogy minden a maga tökéletes létállapotában van? Éppen itt az ideje, hogy túllépjetek ezen az egész hitrendszeren, ami már hosszú ideje belétek lett ültetve, miszerint a sötétség vagy egy másik erő átveheti felettetek a hatalmat. Ez nem működik. Voltak rá kísérletek – te is megtetted másokkal, mások is megtették veled – de ez nem működik.
 
Senki nem tud téged elpusztítani, bekebelezni. Nem tudsz egy valóság csapdájába esni. Ti tényleg szuverén létezők vagytok. Tehát egyáltalán semmi miatt sem kell aggódnotok, és ez az egész védekezés, megerősítés és megőrzés, fenntartás elmélet az, ami több nehézséghez, frusztrációhoz és kihíváshoz vezetett titeket, mint ami valaha is megérte volna.”

--Adamus: Mesterek sorozat 2. shoud –

„Furcsa, váratlan dolgok lesznek, és pontosan ebben rejlik az Új Energia szépsége – a teljességgel váratlan dolgokban!
Tudjátok a Régi Energia nagyon is kiszámítható minták szerint működik. Ezért is lehet azt lebontani a matematika, a tudomány és a fizika nyelvezetére, mert az elképesztően, roppantul kiszámítható. Alig egy kevés új kanyarulat található benne, és az érkező kanyarulatok is meglehetősen lassúak. Több ezer meg ezer évbe kerül, míg a valódi tudat váltás bekövetkezik.
Az Új Energiának a Régi Energiával való ötvözete rendkívüli! Váratlan, meglepő változások. Az a kérdésem hozzátok, hogy készen álltok- e a valóban váratlanra? Megbízol-e annyira magadban, hogy megteremtsd a létező leggyönyörűségesebb dolgot?”

--Adamus: Mesterek sorozat 3. shoud –

„Az egyik legnagyobb átmenet a Régi Energiából az Újba az, hogy a tény többé nem tény.
Ahogy tovább folytatod az Új Energiába való bemeneteledet, rengeteg támogatás áll mindannyiótok rendelkezésére, de miközben ezt folytatod, rá fogsz jönni, hogy többé nincsenek tények. Mindaz, amit valaha is mondtak neked a fizikáról, a tudományról és az orvoslásról – a tervezésről, az építészetről, a televízió készülékekről – bármiről – az többé nem igaz, mert te mindössze annak a dolgoknak – legyen az bármi – mindössze egy aspektusát, vagy egy potenciálját látod, és létezik ennél sokkal több is. Sokkal több minden.
     Ez az ing talán kéknek tűnik a számotokra, pedig a más birodalmakból néző szemek ezt valójában valami teljesen másnak látják. Vagy nem látják úgy a színeket, ahogy ezt az emberi fizikai természet határozza meg, vagy pedig ezt a kéket sokkal inkább egyfajta sárga vagy esetleg zöldes színben látják, attól függően, hogy éppen hol vannak, és mit csinálnak. A más birodalmakban nem látnak színeket – nem úgy látnak, mint ti – szóval, akkor ez most kék? Kérdezz meg erről egy angyalt! Azt feleli majd: Ó, dehogyis! – Valószínűleg narancssárga. Ki tudja? És ráadásul azért is nehéz ezt nekik látni, mert ők energia mintákat látnak. Nem látják a fizikai valóságot.

Tehát minden tény elkezd elillanni. Az intellektus is elkezd majd szertefoszlani, és időnként kétségbeesettnek és hülyének fogjátok érezni magatokat. Lemaradtok majd a megbeszélt időpontokról. (nevetés) El fogjátok felejteni a neveket. És lesz olyan, aki majd azt fogja nektek mondani – és egy pillanatra el is fogjátok majd hinni – mikor azt mondja majd nektek, hogy öregszetek, és hogy túl sok időt töltötök ebben a szektás dologban, amiben benne vagytok. És egy rövidke pillanat erejéig el fogod majd hinni, kifejezetten az öregedésedre vonatkozó részt.  De ez nem így van. És ne kezdj ámokfutásba, hogy nekiállj mindenféle drogok, vitaminok meg egyéb dolgok felvásárlásába, amivel csak találkozol, mert a tested már most tudja, hogyan kezelje mindezt, ha végre megengednéd már neki. Ha megtennéd, hogy megengeded ezt neki.
Tehát az összes tény meg fog változni, és ettől eléggé elveszíted majd a tájékozó képességedet. Minden elkezd kicsúszni. Na, igen, attól még ott lesz az autód, amit vezetsz, és van egy részed, aki rendelkezik azzal a bölcsességgel, hogy tudja, hogy mikor ne engedje meg, hogy az autóvezetés emléke elillanjon. (nevetés) Előbb a többi dolgot fogod kiengedni.
A tények elkezdenek megváltozni, és rá fogsz döbbenni, hogy a körülötted lévő világ olyan tényekre épül, amik nem feltétlenül igazak. És miközben ez egzotikusnak és csábítónak tűnik, időnként rettenetesen ijesztő lesz majd, mivel az általad ismert világ szerte fog foszlani.      
Arról, hogy mi fog ennek a helyére lépni, majd máskor beszélünk.......”

Honnan származik egyáltalán az energia? Jó kérdés.
 
„Amikor elhagytad az Otthont a saját egyedülálló identitásodként, a saját tudatodként - akkor az egyik legelső dolgod az volt, hogy elkülönülj az Otthontól természetesen. Ezért aztán sokféle úton módon, lényegében elkülönítettétek magatokat a Szellemtől. Ez az eredeti elkülönülés, az eredeti pecsét. Elkülönítetted magad a Szellemtől, elválasztottad magad.
 
Ezt követően pedig létrehoztad önmagad maszkulin/feminin aspektusát, továbbá a fény és a sötét részedet, és a befelé és a kifelé tekintő énedet. Létrehoztad önmagad sokféle szeparációját.
 Ez briliáns volt, hiszen ez az elkülönültség, és sokféleség, ez a megosztottság lehetővé tette számodra, hogy meglásd magad, hogy megismerd magad, és mindez annak a kérdésnek a megválaszolására szolgál, amit te magad tettél fel – talán nem kellett volna – a kérdés pedig így hangzott: -Ki vagyok én? Ki vagyok én? Hol vagyok? Miért vagyok? – Tehát a tudatnak ezek a kérdései hozták létre az elkülönültséget, szétválasztottságot. Most akkor volt neked egy nagy yin-yang, az anya/atya, a fény és a sötét. Ott voltak mindezek a különböző dualitások önmagadon belül.
 
Abban a szent pillanatban, amikor ez a szeparáció bekövetkezett, és ez a mai napig is így van, hogy kozmikus értelemben, amikor pillanatnyi szeparációk jönnek létre – akkor az megteremt egy vágyat a visszatérésre, az újbóli integrációra, egy vágyat arra, hogy újra egész legyen. És ez volt az, ami megteremtette az energiát.
  Ez a vágy arra, hogy igen, megtapasztald magad maszkulinként és femininként, sötétként és fényként, szellemként és emberként, a vágy, hogy megtapasztald a dualitást, hogy megismerd magad – ez a vágy nagyszerű, ugyanakkor létezik egy ennél hatalmasabb vágy és szenvedély, és ezt nevezik az újraegyesülésnek. Hogy újra EGY legyél. Hogy újra összeolvadjak azzal, Aki Vagyok (intenzíven beszél), mivel képtelen vagy… egy kissé elkap a szenvedély heve, amikor erről beszélek, mert az igazat megvallva nem sok olyan ember létezik manapság a Földön, akik ezt meg tudnák hallani, sőt meg tudnák ezt érteni. Ez számotokra egyszerűnek tűnik. Meglehetősen egyszerűnek tűnik ez, de én már beszéltem erről más csoportoknak és más egyéneknek is – de ők ezt képtelenek felfogni. És ez rendben is van, hiszen pillanatnyilag ott tartanak. Nem esik le nekik, nem fogják fel. Tehát ez izgalmas!
 
Az elkülönültségnek ez az illúziója – ami egy jelentős tényező, az elválasztottságnak ez az illúziója egy olyan intenzív energiát hozott létre, hiszen ezt megelőzően mindössze a tudat létezett, hogy ez megteremtette az energiát a Hazatérésedre. Ennyire elképesztően briliáns vagy! Gondolod, hogy szétválasztottad magad úgy, hogy közben nem adtad meg magadnak az eszközt az újbóli összeolvadásodra? Elkülönítetted volna magad, majd azt mondtad volna: - „Talán örökre elveszek?” – Én nem hinném. Szerintem nem. Tudom, hogy nem.
 
Tehát innen származik az energia. A Szellem lényegében nem tudta mi az energia. Fogalma sem volt róla. Soha nem hallott az energiáról. Nem volt energiára szüksége. Csak miután elhagytad az Otthont, és elindultál, hogy megtapasztald önmagad a szétválasztottság, azaz a dualitás dinamikái által – ez volt az, ami létrehozta az energiát. Ez megteremtette az energiát, és az óta is ezzel dolgoztál.”

Az Új Energia eleme készen áll a bejövetelre. Nos, lényegében itt van most.
 
Az Új Energia itt van. Várakozik. Valódi. Nem csak egy elmélet. Hiszen már eonnyi idők óta egy elmélet volt pusztán. Így vagy úgy, de meg lett jövendölve, ti ezt a Második Eljövetelnek neveztétek. Beszéltek erről. Eljöttetek más életeitekbe, amikor is azt gondoltátok, hogy ez szinte már jelen van, és vártátok és készültetek erre, beszéltetek az új korszakról, az új időkről. És ez most itt van, jelen van, a labdám által képviselteti magát. (Adamus bedobja a labdát a közönség közé) Kérek egy másikat!
Akkor most adogassátok egymásnak a labdát! Dobáljátok körbe, ha van kedvetek. Játsszatok vele egy kicsit! Ez nem egy hagyományos osztályterem, és most egy kicsit garázdálkodunk.
 
Tehát drága Shaumbra, ez itt van most. Készen áll a bejövetelre. A kérdés csak az: Te készen állsz rá? 
Az Új Energia nagyon különbözik a Régi Energiától. A Régi Energia… a Régi Energia (valakit eltalál egy labda, és feljajdul. Adamus kuncog) Látjátok, az Új Energia néha fájdalmas tud lenni. (nagy nevetés) Nagyon ártatlannak néz ki, de fájdalmas tud lenni, amikor összeütközik a Régi Energiás hiedelmekkel. Fájdalmas tud lenni.
 
 A Régi Energia a Lélek azon intenzív vágyából került megteremtésre, hogy egy nap visszatérjen önmagához. Az Új Energia pedig az Énhez való visszatérés eredménye. 
 A Régi Energia az Énhez való visszatérés intenzív vágyának az eredménye, hogy újra egész legyen, hogy az Énen belül megtörténjen az összeolvadás folyamata. Amikor ez az összeolvadási folyamat megtörténik – inkább azt mondanám, hogy amikor ez elkezd megtörténni – akkor többé nincs már szükséged a maszkulinra és a femininre, a sötétségre és a fényre. Nem az történik, hogy ezt a kettőt összeolvasztod, és akkor majd előállsz valamivel. 
 Többé nem rendelkezel maszkulinnal és femininnel, különálló fénnyel és sötétséggel, egy különálló emberrel és szellemmel. Nem hozod vissza az Istent és az Istennőt, hogy aztán kézen fogva sétálgass ezzel a dualitással. Ők eltűnnek. Elpárolognak. Az illúzió abszolút szertefoszlik. Abba fogod hagyni, hogy az Istennői energia vissza hozataláról beszélj – ez annyira 70-es évekbeli. (nevetés) Abba fogod hagyni, hogy arról beszélj, hogy fényt hozol a világba – ez annyira szociális munkás szöveg. Abbahagyod az arról való beszédet, hogy találkozni fogsz a Magasabb Éneddel, mert nem létezik egy magasabb én. Csak te vagy. Csak te.
 
 Nem lesz szükséged ezekre a dualisztikus beszélgetésekre, ezekre a filozófiai vitákra, a vallásokra – ó, a vallások meg fognak szűnni, amikor rádöbbensz, hogy az elkülönülés nem létezik. Nincs megmentés, nincs üdvözülés. Nincs megváltás. Csak tudatosság van.
 
Tehát amikor ez a kettő összejön, és többé már nem ketten, négyen vagy tízen vannak, amikor többé már nincs szükség fényre és sötétségre, maszkulinra és femininre, jóra és rosszra, akkor az megteremti az Új Energiát. Az megteremti az Új Energiát.
 
És ez nyilvánvalóan különbözik a Régi Energiától. A Régi Energia annak a vágynak az eredményeként született meg, hogy visszatérj önmagadhoz. Ez volt az üzemanyag, amit arra használtál, hogy visszatérj önmagadhoz. Amikor ez a folyamat elkezd megtörténni, akárcsak a legeslegapróbb szinteken is, akkor az létrehozza az Új Energiát.
 
Szerintetek honnan származik az Új Energia? Istentől? Istennek fogalma sincs erről. Valóban! Isten Régi Energia – és egyetlen villám sem sújtott le ránk.
 
Isten a saját természete által – Isten a saját természetetek által Régi Energia. Miattad – mert te Régi Energia Vagy, ezért aztán Isten is Régi Energia.
 
A Szellem adományozta nektek ezt a szuverenitást. A Szellem megteremtette a saját elkülönültségét, és szerintetek most mi történik a Szellemmel? A fúzió. A beléd történő visszaolvadás. A Szellem hazatér hozzád. Nem te mész haza a Szellemhez. A Szellem már nem az általad ismert módon létezik, nem úgy létezik már, ahogy valaha tette.
 
Hű! Vegyünk közösen egy mély lélegzetet!
 Tehát a Szellem Régi Energia, mivel ti a Régi Energiában fogantatok, ennek következtében a Szellem is. De amikor megismered magad egészként és teljesként, akkor többé már a Szellem sem Régi Energia. A Szellem és te mindig is emlékezni fogtok arra, hogy honnan érkeztetek, mindig is emlékezni fogtok erre a vándorútra, ami elhozott ide benneteket. Ez soha nem merül feledésbe. Soha nem törlődik ki. És nagy örömmel fogtok majd emlékezni minden egyes valaha is megélt életetek minden egyes nehéz és gyönyörűséges pillanataira. És azon fogsz majd eltűnődni, hogy menet közben vajon miért nem tetted lehetővé magadnak az emlékezést! Hogy miért hoztad létre az elkülönülést. Azt fogod majd mondani, és ezt tudom, mert hallottam már máskor is, hogy: -„Miért nem adtam meg magamnak az emlékezésnek legalább egy apró kis morzsáját, hiszen akkor sokkal könnyebb lett volna ez az egész utazás?” – Nos, valójában megadtad magadnak azt a morzsát…csak talán nem volt elég nagy az a morzsa.
 
Az Új Energia akkor kerül megteremtésre, amikor visszatérsz önmagadhoz, és többé nem különülsz el, és nem vagy többé darabokban. Amikor újra eggyé válsz, akkor ez létrehozza ezt az Új Energiának nevezett dolgot. Még mindig rendelkezel Régi Energiás befolyásolásokkal, és ez egy darabig még nagy részét fogja képezni az életednek, hiszen ez mindenhol körülvesz téged ebben a világban. Ott van ez azokban az aspektusaidban, akiket még nem integráltál vissza. Benne van ez az elkülönültség illúziójában és hiedelmeiben. Ez még itt van. De te rendelkezni fogsz ezzel az Új Energiának nevezett dologgal az életedben. És ez most is itt van.
 
Én ezt egy piros labdával jelképezem – Bíbor Kör. Valami olyannal akartam ezt képviseltetni, amit meg tudtok fogni, amit érezhettek, és amit megérinthettek egy pillanatra. De igazából nem ilyen. (A labdát a kezében tartja) Kérlek, szépen ne kezdjétek el mindenkinek azt hangoztatni, hogy be kell, hogy szerezzenek maguknak egy piros labdát. (nevetés) Csak az illusztráció kedvéért használtam ezt a labdát.
 
Az Új Energia nagyban különbözik a Régi Energiától, mivel ez nem rezgéseken alapul. A rezgés mindig is a két rész ellenállása volt, és ez teremtette meg a valóságot – a két rész. Ismételten a maszkulin/feminin, a jó/rossz és az összes többi dualitás – ami vibrációs jellegű volt. Ez teremtette meg a Régi Energiát.
 
Az Új Energia kiterjedéssel bír – minden irányba egyszerre, egy időben a téren és az idő át. Az Új Energia nem kerül korlátozásra, és nem lehet azt lekorlátozni az idő és a tér két elemére. Használható az idő és a tér összefüggésében és környezetében, más szavakkal: a mostban. Használható – de próbálok itt nem túl ezoterikus lenni – de ezt nem lehet megszorítani, bebörtönözni. Ne próbáld meg bebörtönözni a benned, az életedben jelen lévő Új Energiát! Meg akarod majd figyelni. Ez nagyon, de nagyon más. Furának és idegennek fog hatni.      
 
              Emlékeztek Tóbiás briliáns metaforájára a négy elemről, a négy márványról? Emlékeztek, beszélt egy világosról, egy sötétről, és egy semlegesről vagy fehérről, ami a dualitást képviselte. És bejött ez az új elem. Egy tiszta, kristálytiszta márvány bejött. És mi történik? A fény és a sötétség, akik mindig is gyűlölték egymást és örökös harcban álltak egymással, és gyakran helyet cseréltek egymással, egyszeriben csak mind összeszövetkeztek. Megpróbálták kiüldözni azt a tiszta márványt a valóságukból. Hirtelenjében egy rövid időre fura hálótársakká váltak, és összecsatlakoztatták az erejüket.”
             
A te új energiád
 
Akkor térjünk vissza a lényegre! Megteremtetted az Új Energiát, mert elmélkedtél ezen, és mert lehetővé tetted a magadhoz való visszatérést. Ez önmagában létrehozta az Új Energiát. Ez a tiéd. Te teremtetted. Ez nagyon személyes most neked. De ki fog menni a teremtés többi részébe, mert soha nem birtokolhatod a teremtésedet.
 
Használhatod. Szeretheted. Hatalmas szenvedéllyel viszonyulhatsz a teremtéseidhez, de soha nem birtokolhatod őket. Előbb vagy utóbb a saját jogú kifejeződésüket akarják. Előbb vagy utóbb az energiának áramolnia kell. És a létező leggyönyörűségesebb dolog az eredeti Teremtőtől, a Szellemtől az volt, hogy abszolút isteni akaratot ajándékozott neked – nem szeretem a szabad akarat szót, ez isteni akarat – „Menj és fedezd fel magad!”
 
Tehát ez az Új Energia eljön az életedbe – mi ezt most be fogjuk csomagolni itt. Az Új Energia beérkezik az életedbe. Másként fest. Másmilyen érzéssel jár. Másmilyen az illata. Bár ez te. vagy. Ez a lényeges dolog. Ez nem Istentől ered. Nem tőlem származik. Nem David McMaster-től ered. Ez a tiéd. Figyeld meg! Játssz vele! Gyere ki az elmédből!
 
A múltbéli programozottság következtében lesz egy hajlamotok arra vonatkozóan, hogy ízekre akarjátok majd azt szedni, hogy kielemezzétek és körülírjátok azt. Kérlek, ne tegyétek ezt! Néhányan már ma este felmentek a fórumra, és azt fogjátok mondani: -„Felfedeztem az Új Energiát, és az ilyen meg ilyen.” – Ne! Ne akard ezt megpróbálni leírni! Akard a megtapasztalását! Ne akard megpróbálni a melletted ülőnek elmagyarázni, hogy jusson hozzá a sajátjához, mert akkor ez most visszanyúl a Régi Energiás dinamikákhoz. Ne akarj az első lenni! Ez nem egy verseny az Új Energiával! Más szavakkal, ne akard ezt az egós dolgot, hogy: -„én hamarabb megleltem, mint te”. Elsőnek győztem le az akadályt!
 
Ez teljes egészében egy személyes tapasztalás, ami túl van a szavakon. Egy szentséges élmény. Egy szeretetteljes tapasztalás. Amit szexuális élménynek hívnál, de itt most nem a nemi szerveidről szólok. Hanem arról a tiszta szexuális élményről, ami tényleg a szívedből árad. Amikor a maszkulin és a feminin újra szerelembe esik egymással és lehetővé teszik maguknak… lehetővé teszik maguknak, hogy ne kelljen fenntartaniuk az identitásukat, az elkülönült személyiségüket. Ez a szeretet.”
 
              
 Az Új Energia használata
                           
Tehát, az Új Energia egy lényeges elem az életetekben. Mindenhol körbevesz titeket most is, jut eszembe. Te teremtetted. Ezért azt kérdezed: -„De hogyan alkalmazzam? Mit tegyek? Mit kell legközelebb tennem?” – Nos, hát lélegezz! Ez jó lesz. Lélegezz!
 
Az Új Energia, a te Új Energiád időtlen és tér nélküli. Namost, közületek sokan elmélkedtetek és végeztetek némi tudományos, valamint pszichés kutatást az idő és a tér kapcsán – ami elképesztő – de tévesen, mert ti az időt és a teret is meglehetősen lineárisan szemlélitek.
 
Azt kérdezitek:-„Drága Tóbiás, vagy drága Adamus, vagy drága bármelyikünk! Hát nem minden egyszerre történik?” – Nem. Nem igazán. Majd azt kérdezed: - De nem kellene képesnek lennem arra, hogy visszafelé utazzak az időben? Nem kellene képesnek lennem arra, hogy hatással legyek a múltbéli énemre?” – Ez mentális, azon túl lineáris, aminek a következtében nem fog működni. Túllépheted az időt és a teret, de nem úgy, ahogy gondolod.
  Azt mondod: -Ki akarok menni a jövőbe, hogy lássam mi fog történni. Látni akarom mi lesz 10 év múlva! Tudni akarom, hogy fog menni akkoriban az üzlet.” – Ó, azt elhiszem, hogy ezt tudni szeretnéd! Tudni akarod, hogy mi fog történni. De innen nem juthatsz el oda, amennyiben a linearitást feltételezed. Még mindig annyira emberi próbálsz lenni!
 
              Az igaz Új Energiának, időtlennek és tér nélkülinek kell lennie. Nem veheti magára a lineáris létezés megszorításait. Más szavakkal, ne kezdj tervezni! Ne legyenek céljaid! Ne gyárts feltételezéseket a holnapod kapcsán!
 
Az igaz Új Energia a pillanatban történik meg. Ez a pillanat – kissé ezoterikus vagyok most – de ez a pillanat időtlen és térnélküli. Ennek a pillanatnak, és életed bármelyik pillanatának nincs szüksége időre vagy térre! Ez nem azt jelenti, hogy akkor most mindazt, amit csak a lelked meg akar tapasztalni egyszerre, ugyanabban a pillanatban fogod megélni. Hanem azt jelenti, Tóbiás nagyszerű szavaival élve: hogy nem számít. Nem számít. Ebben a pillanatban nem számít, hogy mi történt tegnap. Vagy, hogy mi fog holnap történni. Ez többé már nem számít.
 
Az emberi utazás nagy részét a linearitásra való szükséglet vezérelte – és teremtette meg. Más szavakkal: -Mi fog holnap történni? – Amit ma teszek, az határozza meg a holnapomat – ezt dobd ki az ajtón! Ha meg akarod tapasztalni önmagad, ha meg akarod tapasztalni a legmélyebb énedet, aki valójában sohasem különült el tőled, akkor azt ebben a pillanatban találod meg.
 
Mégis mire vársz? 2012-re? Ne, Shaumbra! Vársz, míg befejezed azt a projektet, vagy amíg elköltözöl egy másik városba, vagy amíg a Mesterek eljönnek és beszélnek veled, amíg le nem fogysz, amíg ezt vagy azt meg nem teszed, és csak vársz, és vársz, és vársz és vársz? Ez eltaszítja az Új Energiát, mert akkor az Új Energia is várni fog.
 
 Ez egy várakozósdi játszma, illetve én ezt sors játszmának is szoktam hívni – „Várnom kell, hogy lássam, mi fog velem történni. Várnom kell, amíg ezt meg nem teszem.” –Legyen már elég ebből! Elég legyen ebből! Ez itt és most van! Engem nem érdekel, mennyire tartod magad őrültnek, mennyi rossz dolgot műveltél, mennyi rossz szokásod van, és hogy hányszor vallottál kudarcot! Van fogalmad róla, hogy én mennyi kudarcot vallottam, mielőtt Mesterré váltam? Csak egyet. Csak egyet. (nagy nevetés)     
 
 Ez így igaz, mivel végeredményben semmi sem kudarc valójában. Az én kudarcom abban állt, hogy olyan átkozottul sokáig tartott, hogy megtaláljam a börtönömből, a kristályomból kivezető utat, és a válasz mindvégig ott volt az orrom előtt. De – hozzátok hasonlóan én is játszottam a játszmát. Játszottam a Hogyan kerülhetnék ki innen – nevezetű játszmát, ahelyett, hogy egyszerűen csak megtettem volna!
 
De térjünk vissza a mondandónkhoz! A Most az a pillanat – itt és most, a téren és az időn túl, a várakozáson túl, itt és most, itt és most – hogy abszolút kapcsolódj önmagadhoz, hozd be az Új Energiát, menj bele az érzésekbe és gyere ki az elmédből! Ne várj tovább egyetlen pillanatot se! Ez itt és most van. Itt van.”
 

Adamus Mesterek sorozat: 6. shoud

Az Új Energia
Azért említem most ezt mind, mert valami más is fog történni. Néhányatok már ezt az elmúlt pár hónapban tapasztalja, és ez egy nagyon fontos pont. Behívtátok az életetekbe az úgynevezett Új Energiát. Meghívtátok az istenit az életetekbe. Amint láthattátok az ábráimból korábban, a Régi Energiát az a szenvedély teremtette, amivel haza szerettetek volna jutni. Ez teremtette az összes energiát, és az energiát a tudatotok arra használta, hogy megteremtse a valóságot, hogy manifesztáljon általa.
Az Új Energia most megérkezik, ahogy az Otthon is megérkezik hozzátok, ahogy Isten, Ti, visszatértek önmagatokhoz. Ez az Új Energia. Nem rezgőtermészetű, ahogy azt már sokszor hallottátok. Kiterjedő, táguló, egyszerre minden irányban. Nem úgy néz ki, nem úgy működik, nem olyan érzést kelt, mint a Régi Energia, és van egy részetek, amely pedig ezt akarná. Szeretné a régi Energiás fogalmakkal meghatározni, azt hiszitek, hogy egy nagyobb, vagányabb Régi Energia variációról van szó. Pedig nem. Teljesen különböző.
Ez az Új Energia mellékterméke az emberi és isteni, végső soron bekövetkező integrációjának. Ez teremtette meg. Még azok számára is új, akik az angyali birodalmakban vannak, ők is figyelnek és néznek. Egy nagyon intim tudati kapcsolatban vannak veletek, mert, ahogy az Emberek haladnak a Földön, úgy halad az egész teremtés. Tehát hihetetlenül érdekli őket, hogy hogyan működik ez.

Az történik most az életetekben, az ok, ami miatt a dolgok egy kissé kibillentek a formájukból, egy kissé zavarodottak, igazán irányvesztettek, hogy őszintén fejezzük ki, az ok, ami miatt a dolgok a fejük tetejére álltak az az, hogy az Új Energia itt van.

A ti teremtésetek, ám úgy mondhatnátok, hogy egy másik birodalomból jön, egy teljesen más alappal rendelkezik, és integrálódni fog itt és most a Földi életetekbe. Most épp felfedez benneteket. Felfedezi az érzéseiteket, mert az integráció folyamat közben meg kell értenie, honnan jöttetek, és miből álltok. Tudni szeretné, hogyan dolgozhat majd az életetekben. Nem akar küzdeni veletek, tudni szeretné, hogyan válhatna az életetek részévé. Arról az Isteni energiáról van szó, amelyet örök időktől fogva kerestetek, és most itt van! Belép és így szól: „Hogyan működik ez az érzelmi részetek?” És a közepébe vág és próbára tesz benneteket.
A tiétek. Ez nem egy ufó kísérlet, azok teljesen mások. Ez nem egy betolakodó külső energia. Ám vannak olyanok, akik nem tudják, miként határozzák meg és értsék meg mindezt, és ők talán álmukban találkoznak majd az ufókkal, vagy azt gondolják majd, hogy ez biztosan az ufóktól származik. Tehát, ha egy Shaumbra csoportról van szó, akkor nagy valószínűséggel nem az ufókkal találkoztok, hanem az Új Energia jelenik meg, így szólván: „David, mi hajt téged?”

Nem az hajt, amiről te azt gondolod, egyébként... Hanem az érzelmek. A vágyak, ezek az aspektusok, és érzések. Emlékeztek arra, amit mondtam, hogy a döntéseitek nem intellektuálisak, noha ti szeretnétek azt hinni, hogy azok? Nem azok. Érzelmi alapúak. Tehát az Új Energia belép és elkezdi megvizsgálni, megérezni, hogy mi az, ami miatt ilyen döntéseket hoztok. Ebben a pillanatban, az előző életeitekbe lép bele, ott kísérletezik, hiszen az is részetek, abból lettetek azzá, amik most vagytok.
Tehát ez az Új Energia a Földre érkezik, na, nem tálcán kínálják nektek. Hanem belétek lép. Érezni fogjátok. Minden részeteket próbára teszi, meg fogja érteni, hogy az elmétek hogyan működik. Most a logikai folyamataitokba hatol. Miként működik a logika? Belép a fizikai testbe. Néhányan észleltetek bizonyos reakciókat mostanában „Mi történik a testemben?” - mert érzitek, hogy belétek lép. Minden egyes részetekbe bejut.
Azt is mondhatnátok, hogy részét képezi az egyesülési, integrációs folyamatnak, ezért érzitek magatokat irányvesztettnek. És amikor az Új Energia megérint egy különösen érzékeny pontot - egy emléket, egy sebet, amely továbbra is nagyon-nagyon érzékeny - azt érezni fogjátok. Ezek az érzések hirtelen a felszínre fognak perdülni, és azt mondjátok majd: „Ez most miért jött fel? Egészen eddig azt mondtad volna: „Isten milyen leckét próbál nekem átadni?” „Mit próbál nekem a Szellem mondani?” Semmit. Semmit. Ez egy válasz az Új Energiára, amely az életetekbe lép! ffft! - Hogy megértse, kik vagytok, megértse, hogyan fog együttdolgozni veletek a továbbiakban. Integrálódni szeretne. Nincsenek megszálló erők. Nem fog… nos, ez az Új Energia Ti vagytok. Az Új Énetek, amely azért jön, hogy veletek lehessen. Milyen elképesztő!

Ám, noha ti vagytok azok, az Új Energia még sohasem járt ebben a valóságban. Tehát most fel fogja fedezni, és benneteket is rávesz majd arra, hogy felfedezzetek olyan dolgokat, amelyeket talán nem is tudtatok magatokról. Mindez most itt van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése